header0

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

Gardenfestival Hex

Moestuin bij kasteel Hex

Arboretum Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk

Tuinreis naar Belgisch Limburg
Vrijdag 3 juni
 
10.30 uur samenkomst bij de ingang van Hex.
Op 3 juni krijgen we de kans deel nemen aan het ‘Gardenfestival ‘ in de kasteeltuinen van Hex. Het adres is Kasteel Hex, Hekslaan 3870 Heers België. Bij de ingang van Hex zal organisator Luc de toegangsbewijzen uitdelen aan de deelnemers. In een uniek en origineel kader worden we ontvangen. De tuindagen van Hex worden twee maal per jaar georganiseerd, eens in de lente en eenmaal in het najaar. Je kan het programma bekijken op: www.hex.be Los van de mooie kasteeltuin, met potagerie, fraaie rozen bogen, klein fruit en kruidentuin, kom je in contact met vele exposanten. Het thema is verbonden met het tuinleven, gaande van zaden, gereedschappen, maar ook manden en andere tuin benodigdheden. Meestal worden eer ook demonstraties gegeven, maar op dit ogenblik, zijn die nog niet opgenomen in het programma. Daar het zo een uitgestrekt gebied is, kunnen we hier minstens enkele uren doorbrengen.
12.30 uur vertrek naar Herkenrode Abdij
 
13.10 uur middagmaal bij 'De paardenstallen ' is de catering van de abdijsite van Herkenrode- waar ook heerlijke tuinen aan verbonden zijn. Het adres is Herkenrode Abdij 5 3511 in Hasselt. 
Na het nuttigen van de maaltijd bezoeken we de tuinen en kruiden daar bezoeken (historische  site).
 
15.30 uur vertrek naar Bokrijk
 
16.00 uur arboretum Bokrijk
Het tweede deel van de dag is een bezoek aan Arboretum Bokrijk. De meesten kennen Bokrijk van het openluchtmuseum, waar oude huizen van overal in België, terug werden opgebouwd in hun oorspronkelijke staat. Naast het openluchtmuseum is er ook een gratis toegankelijk arboretum met fraaie bloemenborders. Arborteum Bokrijk, Bokrijklaan 1 3600 Genk België. Er zijn vele exotische boomsoorten, en gigantische riet en bamboe formaties. Het bezoek aan het openluchtmuseum is betalend, en niet opgenomen in de activiteit. Maar na overleg kunnen we het doen met diegenen die geïnteresseerd zijn.
 
We sluiten de dag af met een etentje in de brasserie tegenover de ingang van he domein. Dit is uiteraard vrijblijvend. Ieder maakt zijn keuze en betaalt volgens hij consumeert… (de organisator zal een groepskorting proberen te versieren).
 
Einde is om 20.00 uur maar het is vrijblijvend voor diegenen die wat langer willen blijven.

Route: Snelweg Antwerpen -Luik , afrit 29 (Hasselt oost) richting Tongeren, Kortesem-Borgloon-Heers (deelgemeente)
Voor wie van Brussel komt : Brussel -Luik (E40) Afrit 29 Waremme , richting Tongeren, Kortesem- Borgloon -Heers
 
Kasteel Hex, Hekslaan 3870 Heers België www.hex.be
Arborteum Bokrijk - VZW Het domein Bokrijk, Bokrijklaan 1 3600 Genk.  www.bokrijk.be

Gardenfestival Hex

De Abdij van Herkenrode

Arboretum Bokrijk

Bloemenveld bij Openluchtmuseum Bokrijk