header def

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

De Carishof

 La Chambre Blanche

 

La Chambre Blanche

Tuinen en een kwekerij rondom Heerlen
zaterdag 11 juni 2022
 
10.30 uur 
Bezoek aan De Carishof, Retersbekerweg 12, 6343 PK Klimmen (gem. Voerendaal)
Ontvangst met koffie en thee en iets lekkers.
 

De Carishof is een parkachtige vergezichtentuin met hagenstructuren rondom een monumentale carréboerderij uit 1640. Het geheel van bloemenborders, boom- en fruitgaarden, een natuurlijke poel, een beekje, een authentiek bakhuis en een oranjerie is fraai ingepast in het omringende heuvellandschap. In het voorjaar zijn de borders gevuld met duizenden bloembollen in uitgekiende kleurencombinaties. Gedurende de zomer overheersen vaste planten, deels ook op soort en kleur geplant en aangevuld met éénjarigen. De oppervlakte is 3.750m2.

www.decarishof.nl

12.15 uur  Vertrek naar Le Jardin de Paulien
Route: GPS: Huyn van Rodenbroeckstraat 29 in Heerlen. Auto in straat parkeren.       
Rechts naast nr. 29 weggetje in lopen, wordt verder met borden aangegeven.
 

De tuin van Paulien Milder is een oase midden in de stad. Deze voormalige bruinkoolgroeve  (1916) is verworden tot een klein natuurlijk paradijs met een meer. Het is een vluchtoord voor vele dieren, van herten tot het ijsvogeltje. De daadwerkelijke tuin bestaat uit twee gedeeltes en is mediterraan georiënteerd. Kruiden als marjolein, lavendel, kerrie en tijm in bolvorm spelen samen een harmonieus spel, bijgestaan door laurier, taxus en viburnum, alle in vorm gesnoeid. De tuinen hebben verdiepingen, wat het geheel spannend maakt. De hoger gelegen hostatuin met veel speelse elementen is weer heel anders van sfeer. Ook een deel van het bijzondere huis is open voor bezoekers. De oppervlakte is 2.200m2.

In verband met een beperkt aantal zitplaatsen zal de lunch in 2 groepen plaatsvinden.

Bij aankomst in de tuin zullen 20 mannen met de lunch starten. De anderen starten met het bezichtigen van de tuin en het huis. Na ongeveer 1 uur start de tweede groep met de lunch en heeft de eerste groep gelegenheid om tuin en huis te bekijken.

www.lachambreblanche.nl

14.30 uur Vertrek naar kwekerij Bastin "Een kwekerij met vakantie gevoel.”
Nieuwenhuysstraat 29, 6336 XV Aalbeek (Hulsberg, Nuth), Limburg          
                             

Na een korte inleiding over het ontstaan en aanbod, is er de mogelijkheid om de kwekerij zelf te bekijken. Kwekerij Bastin biedt een breed gesorteerd assortiment van ruim 1000 vaste planten, kruiden en lavendel met een voorliefde voor winterharde mediterrane soorten, mens-, bijen- en vlindervriendelijke planten, eetbare en geurende planten.  De planten worden op een natuurlijke wijze gekweekt volgens biologische principes, volledig vrij van chemische of biologische bestrijdingsmiddelen. De potgrond is uitsluitend biologisch bemest, 100% turfvrij en bevat geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.                                       

www.bastin.nl

16.30 uur     Einde programma.

De Carishof

De Carishof

 

 Kwekerij Bastin