header2

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

Slot Zuylen

Tuin langs de slangenmuur van slot Zuylen

 

De door Piet Oudolf ontworpen Vlinderhof

GGC evenement Tuinen rondom Utrecht
zaterdag 31 juli 2021

Beschrijving evenement:
We beginnen de dag met een rondleiding in Slot Zuylen (Stichtse Vecht). Slot Zuylen is vanouds een waterkasteel, waar de geschiedenis meer dan 750 jaar terug gaat. Er hebben diverse interessante personen gewoond en deze hebben allen hun stijl achtergelaten.
De rondleiding begint om 10.30 uur en zal circa 5 kwartier duren. Omdat er nog geen horeca open is voordat we beginnen met de rondleiding geldt het voorstel om om 9.45 uur te verzamelen op de parkeerplaats. Daar kan ieder zijn eigen meegebrachte koffie en lekkernijen nuttigen. Na de rondleiding gaan we direct de tuin in voor een eigen bezichtiging of als je wilt kan je even op het terras gaan zitten. Er zijn in de tuin vele stijlelementen bewaard gebleven uit de diverse stijlperioden. De tuinen hebben verrassende doorkijkjes. De wandeling wordt onderbroken door een verzorgde lunch van de horeca aldaar. Dit tijdstip wordt nog doorgegeven. Zie ook www.slotzuylen.nl.
 
Na de lunch en wandeling door de kasteeltuin van Slot Zuylen vertrekken we richting De Meern in Utrecht. Hier worden we om 14.00 uur verwacht door Jan en Ans van Rooijen in de Vlinderhof/Rariteitenkabinet, www.vlinderhof.com We beginnen met een kop koffie met iets lekkers. Er zal het een ander verteld worden over de ontwikkeling van de tuin door Ans en de liefhebberijen en verzamelingen van Jan. Daarna kan ieder zijn eigen weg gaan in de tuin. Parkeermogelijkheden zie hieronder.
Na de tuinbezichtiging gaan we een wandeling maken in het Maximapark. In het bijzonder wordt de Vlinderhof ontworpen door Piet Oudolf aangedaan. Na de wandeling gaan we via de fietspont terug naar de parkeerplaats P4 Vlinderhof.
 
Adressen tuinen:
Tuinen Slot Zuylen Tournooiveld 1 3611 SS Oud Zuylen (Stichtse Vecht).
Tuinen Jan en Ans van Rooijen en Maximapark. Omdat het moeilijk parkeren is bij Jan en Ans parkeren we op de parkeerplaats P4 Vlinderhof van het Maximapark. Deze is te bereiken via Parkzichtlaan komende van de Vleutensebaan. Neem de afslag Alendorperweg 66…42a en 99…59a (zie bordje en Kerk a/h Lint op kruising) en rijdt door tot de aanwijzing Vlinderhof P4 net voorbij 44/46. Let op het is een smalle ingang. Parkeer de auto en wacht voor de fietspont zijde parkeerplaats
.
 

Toegangspoort tot slot Zuylen

Slotboerderij bij slot Zuylen

De Vlinderhof

Kunst in het fraaie Maximapark naast de Vlinderhof