header1

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van het evenement printen.

Middellandse Zeetuin Uilenbroek

 

 

't Hof Ravestein

 

 

Tuin Pionier-ster

 

 

 

 

 

 

GGC Weekend naar Zeeland 

vrijdag 9 t/m zondag 11 juli 2021

Onze leden George Terberg en Bart Yntema zijn er samen met Garden Tours in geslaagd om een aantrekkelijk tuinenprogramma samen te stellen voor een ggc weekend in Zeeland.

1e dag, vrijdag 9 juli 2021
Vertrek vanaf huis met eigen vervoer. Voor die deelnemers die op eigen gelegenheid eerder in Zeeland arriveren, kunnen o.a. de volgende tuinen zonder afspraak worden bezocht: Tuin ‘De Houtenhandse hof’, Wielermakersbaan 4, 4371 PM Koudekerke https://sites.google.com/site/tuinwb4/ vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 10.00 – 17.00 uur. Kwekerij Het Groene Weegje, Aalweg 1, 4434 RJ Kwadedamme. http://www.groeneweegje.nl/ Woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 10.00 – 17.00 uur Kwekerij In Goede Aarde, Kapitalendam 7, 4522 PT Biervliet Tel 0115 402301 https://www.kwekerij-ingoedeaarde.nl/ vrijdag geopend vanaf 9.00 – 17.00 uur
 
Wij verzamelen ons vrijdag vanaf 17.00 uur in de bar van het hotel Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede. Overnachting is inclusief ontbijt en diner. Diner gereserveerd om 19.00 uur.
 
2e dag, zaterdag 10 juli 2021
08.00 uur: Ontbijt in het hotel. 09.00 uur: Vertrek naar Walcheren, voor een bezoek aan deMiddellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge (Grijpskerke) inclusief een introductie en koffie/thee. Deze unieke tuin van Dhr. Wim Uilenbroek met diverse boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa tussen bijzondere bouwwerken ‘folies’ brengt je in mediterrane sferen. Na dit bezoek vertrek naar Zeeuws-Vlaanderen via de Westerschelde tunnel voor een gereserveerde lunch in Breskens aan Zee. Na de lunch brengen we een bezoek aan de privé tuin van Bep en Kees Jacobse, Juust W’ak Wou! in Schoondijke. Een echte liefhebberstuin met verschillende tuinthema’s. De thee of koffie met een plak cake staat hier voor ons klaar. Hierna staat een bezoek aan de privé tuin van de familie Van Damme, The Hidden Gardens in Vogelwaarde op het programma. Deze tuin biedt verschillende sferen waaronder een grassen- en bloementuin, een Japanse tuin en een tuin geïnspireerd op de Spaanse tuin Alhambra. En ook hier krijgen we een rondleiding en koffie of thee met iets lekkers. Tenslotte terug naar uw hotel, Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede. Het diner is voor u gereserveerd om 19.00 uur.
 
3e dag, zondag 11 juli 2021
08.00 uur: Ontbijt in het hotel. 09.00 uur: Uitchecken en vertrek naar Grijpskerke voor een bezoek aan ’t Hof Ravestein. Je wordt ontvangen met koffie en thee en de eigenaresse Mevr. van Montfrans geeft je een korte toelichting over deze historische plek. Hierna vertrekken we naar de vlakbij gelegen tuin van Mevr. Verschuur, Pionier-ster in Grijpskerke waar we ook weer hartelijk wordt ontvangen met koffie/thee. In de tuin veel bloemborders waarin siergrassen ruim vertegenwoordigd zijn, eilanden met strandpalen, vaste planten en grassen voor een los effect en veel rozen. Rozenbogen en pergola's met klimmers, een rozenborder met een mix van vaste planten en een vintage rozen border. In de middag vertrek naar de laatste tuin in Kats, De Zeeuwse Rozentuin (met kwekerij). Hier staat een gereserveerde lunch voor ons klaar en heb je de gelegenheid om de grote rozentuin te bezichtigen. De rozen in de tuin zijn veelal in de kwekerij te koop. Na dit laatste bezoek gaat iedereen weer zijn eigen weg.
 
 

Hotelinformatie: Je bent twee nachten te gast in Grand Hotel ter Duin, Hoge weg 55, 4328 PB, Burgh-Haamstede Het hotel ligt op loopafstand van het strand en heeft faciliteiten waarvan je onbeperkt kunt genieten: twee sauna’s, een Turks stoombad en een verwarmd zwembad. De ruime comfort kamers hebben de beschikking over airconditioning, gratis wifi, koffie- en thee faciliteiten, kluisje, een televisie en een badkamer met inloopdouche.

Reissom per persoon in een 2-persoonskamer: vanaf 25 betalende deelnemers: € 275,- Toeslag 1 persoonskamer: € 125.-

Inbegrepen: * Twee nachten in bovengenoemde hotel incl. ontbijtbuffet en 3-gangen diner en toeristenbelasting. * Uiterlijk 8 dagen voor vertrek het definitieve programma met de aankomsttijden en adressen alsmede een deelnemerslijst.

Niet inbegrepen: * Kosten van de entrees met daar waar mogelijk inclusief koffie/ thee, inclusief twee gereserveerde lunches à € 67,50# per persoon. * Uitgaven voor consumpties zoals koffie of thee, drankjes aan de bar of bij de maaltijden. * Tol Westerschelde tunnel ca. € 5,- per auto per enkele reis. * Kosten van een eventuele annulerings- en/of reisverzekering. * Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur. * Verplichte SGR publiekbijdrage van € 5,- per persoon. * Administratiekosten van € 25,- per factuur.

De kosten van de reis worden door Garden Tours rechtstreeks individueel aan de deelnemers gefactureerd.

De kosten voor entrees, koffie/thee, lunches e.d. à € 67,50# dienen contant op de 1e dag aan Bart van de organisatie te worden voldaan. (#in de flyer staat per abuis € 65,00)

 

Tuin Juust W'ak Wou

 

 

The HIdden Gardens

 

 

De Zeeuwse Rozentuin